Huurlijnen en het grootzakelijke segment

Voor het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) voert Dialogic een onderzoek uit naar huurlijnen. Het onderzoek dient mede als input voor een verdiepingsonderzoek van de onderbouwing van een nieuw marktanalysebesluit. De hoofdvraag van het onderzoek luidt als volgt: In welke mate en op welke afnemerssegmenten worden dark fiberverbindingen, straalverbindingen en verschillende soorten huurlijnen als substituut gezien?

Via interviews en een telefonische enquĂȘte (in samenwerking met Heliview) worden verschillende organisaties met meer dan 100 werknemers en meerdere locaties bevraagd over onder andere de verschillende productsegmenten en in hoeverre deze als substituut worden gezien voor huidige verbindingen; wat de verwachtte ontwikkeling in vraag van de afnemers is (in termen van capaciteit en andere productkenmerken) en hoe belangrijk het gebundeld afnemen van huurlijnen is voor afnemers.

De markt voor punt-punt telecommunicatieverbindingen is groter dan veel mensen denken. Veel bedrijven en publieke organisaties gebruiken deze lijnen om hun kantoren, winkels en andere locaties (sluizen, bruggen, hoogspanningsstations, gemalen, waterpompen, et cetera) aan elkaar te koppelen. Voor de OPTA zocht Dialogic uit hoe deze markt functioneert.

 • Publicatienummer
  2010.047-1021
 • Publicatiedatum
  15 juli 2010
 •  
 • Projectnummer
  2010.047
 • Opdrachtgever(s)
  ACM (voorheen OPTA)
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Reg Brennenraedts
Partner
Offerte aanvragen? Mail naar tenderdesk@dialogic.nl.