Towards Science for Society

Op woensdag 9 juni 2021 heeft collega Rosa Kuipers, in samenwerking met Matthijs Janssen (Dialogic en Universiteit Utrecht) en Jarno Hoekman (Universiteit Utrecht) een presentatie gegeven op de jaarlijkse Europese conferentie EU-SPRI. De organisatie van de conferentie vond dit jaar plaats in Oslo en heeft als thema: Science and innovation – an uneasy relationship? Rethinking the roles and relations of STI policies.

Het onderzoek dat Rosa presenteerde heeft als titel: ‘Towards Science for Society – A multicriteria mapping study on university policies for enhancing societal impact of Dutch academic reserach’, en is een vervolg op haar afstudeeronderzoek uit 2019 dat zij bij Dialogic uitvoerde als studente aan de Universiteit Utrecht. In samenwerking met Matthijs en Jarno is de intentie om het onderzoek binnenkort te publiceren. Een draftversie van de paper is voorafgaand aan de presentatie gedeeld met andere wetenschappers, die na de presentatie feedback konden leveren om de paper tot een (nog) hoger level te brengen. De presentatie en de draftversie van de paper werden goed ontvangen en heeft tot waardevolle punten van feedback geleid. Ook de toegepaste methode en de uitkomsten van het onderzoek inspireerden!

Wordt vervolgd…!