Impact op sustainable development goals (SDGs) meten met AI

Dialogic ontwikkelde in opdracht van de Rotterdam School of Management een AI-model dat de bijdrage van academische publicaties aan Sustainable Development Goals (SDG) kan bepalen. Dit model wordt vervolgens gebruikt om op grote schaal wetenschappelijke publicaties te verrijken met SDG-metadata. Deze wordt vervolgens gebruikt om aantrekkelijke data-gedreven visualisaties en rapporten op te stellen.

Het ontwikkelde model heeft een nauwkeurigheid van meer dan 90% op ongeziene data. Dit model wordt actief gebruik om de bijdrage van de RSM (en Erasmus Universiteit breed) aan de SDG’s te bepalen. Zo wordt deze methode onder andere actief gebruikt om SDG-bijdrage te bepalen in Principles for Responsible Management Education (PRME)-rapportages van de RSM. Ook wordt het model toegepast om benchmarks tussen instellingen, journals, etc. te realiseren.

De broncode van het ontwikkelde model is medio 2021 beschikbaar gemaakt als open source onder de GPLv3-licentie. We hopen dat het model via deze weg nieuwe toepassingen en verbeteringen vindt. Daarnaast stelt de open source-code derden in staat om meer te weten te komen over hoe het model werkt. De code kan worden verkregen via de repository op github.com.

  • Projectnummer
    2013.018f
  • Opdrachtgever(s)
    Erasmus Universiteit
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Nick Jelicic
Onderzoeker / adviseur