Belastingdienst OECD publicaties finance intermediaries

Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel. De Belastingdienst is de afgelopen jaren druk bezig geweest om haar dienstverlening zo in te richten dat burgers en bedrijven zich houden aan de geldende regels rondom belastingaangifte (‘compliance’). Technologische ontwikkelingen, zoals big data, cloud computing en mobile banking, bieden hiervoor belangrijke kansen (o.a. op het gebied van automatisering).

Tegelijkertijd zien we dat de rol van belastingadviseurs (boekhouders, accountants) in het aangifteproces verandert en nieuwe type spelers de markt betreden. Denk bijvoorbeeld aan softwareproviders of banken die een rol gaan spelen rondom belastingaangifte.

Binnen de werkgroep ‘SME Compliance’ van de OECD wordt onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen in compliance strategie├źn. Momenteel wordt, onder leiding van Nederland, onderzoek gedaan naar de wijze waarop Belastingdiensten om zouden kunnen gaan met de opkomst van deze nieuwe spelers. Dialogic ondersteunt de Belastingdienst bij de uitvoering van dit onderzoek.

 • Publicatienummer
 • Publicatiedatum
  30 juni 2016
 •  
 • Projectnummer
  2015.148
 • Opdrachtgever(s)
  Belastingdienst
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Pim den Hertog
Partner