Timon de Boer

(Onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Hoger onderwijs en wetenschap
  • Innovatie
  • Ondernemerschap

Timon is sinds november 2022 werkzaam bij Dialogic als medior onderzoeker/adviseur. Hij heeft een multidisciplinaire achtergrond en maakt zich daardoor snel nieuwe onderwerpen eigen. Zijn huidige interesses liggen voornamelijk bij hoger onderwijs en wetenschapsbeleid, innovatie, ondernemerschap en bias & diversiteit. Deze interesses onderzoekt Timon met een brede waaier aan onderzoeksmethoden zoals interviews, documentenanalyse, bibliometrische wetenschap en text mining.

Timon heeft hiervoor gewerkt als onderzoeker en promovendus bij de Universiteit Utrecht, op het gebied van toelating en selectie in het hoger onderwijs. Daarnaast was hij tijdelijk gedetacheerd als onderzoeker bij het Rathenau-instituut op het gebied van maatschappelijke waardecreatie door start-ups. Daarvoor heeft hij een master- en bacheloropleiding in de innovatiewetenschappen afgerond, waarin hij zich specialiseerde in innovatief ondernemerschap.

Buiten zijn werk is Timon een groot liefhebber van (top)sport. Hij heeft zelf op wedstrijdniveau geroeid en gecoacht. Momenteel zit hij in het bestuur van een stichting die beginnende toproeiers financieel ondersteunt. Verder spendeert hij zijn vrije tijd graag aan strategische bordspellen of een goed boek.

Naar overzicht