Rudi Bekkers

(Principal consultant)
  • Thema's
  • Patenten
  • Intellectueel eigendom
  • Digitale connectiviteit

Als principal consultant bij Dialogic geef ik opdrachtgevers strategisch advies op het gebied van mobiele en vaste telecommunicatie, telecommunicatierecht, normalisatie en intellectueel eigendomsrecht.

Ik heb de afgelopen jaren voor verschillende (semi-)publieke en private organisaties gewerkt, waaronder de Europese Commissie, de OESO, de US National Academies of Science, ETSI, UN/ITU.

Naast mijn werk bij Dialogic heb ik een aanstelling als professor ‘Standaardisatie en Intellectueel Eigendom’ aan de faculteit Technologie Management van de Technische Universiteit Eindhoven. Als onderzoeker publiceer ik in verschillende journals, waaronder Research Policy, California Management Review, Technological Forecasting and Social Change, Technovation, Industrial and Corporate Change, Telecommunications Policy en vele anderen.

Als docent richt ik mij vooral op innovatieprocessen in relatie tot technologische omgevingen en draag ik bij aan het masterprogramma Innovation Sciences en aan het bachelorprogramma Sustainable Innovation. Een van mijn belangrijkste activiteiten is het geven van een serie bachelorvakken op het gebied van patenten, ontwerprechten en -standaarden (USE Learning Sequence PDS).

Naar overzicht