Big data op de werkvloer

In een artikel van de Groene Amsterdammer is uitgebreid aandacht besteed aan de intrede van big data op de werkvloer. Steeds meer bedrijven maken gebruik van big data om verschillende apecten van het werkende personeel in statistieken te verzamelen. Het doel is simpel: optimalisatie van de productiviteit van het personeel.

Het artikel noemt diverse voorbeelden van big data op de werkvloer, waaronder ook het onderzoek dat Dialogic onlangs heeft uitgevoerd voor een Nederlands bedrijf. In het kader van dit onderzoek is precies bijgehouden hoeveel tijd elke schoonmaker nodig heeft per kamer. Op de verkregen gegevens heeft Dialogic vervolgens haar algoritmen losgelaten. Aan de hand van de uitkomsten kon daarna worden vastgesteld wat de ideale looproute is, maar ook wat de onderlinge (hiƫrarchische) verhoudingen tussen de schoonmakers zijn. Dit bleken waardevolle gegevens voor het bedrijf.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.