Beleid om snelgroeiende innovatieve ondernemingen te ondersteunen

De Europese Commissie beschouwt ondernemerschap en innovatie als de sleutel tot groei, werkgelegenheid en welvaart in Europa. Echter, enkele tekortkomingen kunnen worden geïdentificeerd gerelateerd aan ondernemerschap en innovatie in Europa in vergelijking tot met name Noord-Amerika en Oost-Azië.

In de afgelopen jaren heeft onderzoek het belang van snelgroeiende innovatieve ondernemingen voor baancreatie aangetoond. Het aandeel van dit soort ondernemingen in het totaal is klein, maar het aandeel banen dat gecreëerd wordt, is juist disproportioneel groot. Europa heeft moeite met het genereren van snelgroeiende innovatieve ondernemingen die op korte termijn wereldwijd opereren. Om die reden is Europa op zoek naar effectieve manieren om deze ondernemers te promoten.

Het is niet duidelijk welke beleidsmaatregelen genomen moeten worden om de impact van de snelgroeiende innovatie ondernemingen te ondersteunen. Deze studie, uitgevoerd door Dialogic, Empirica en de University of Applied Sciences Northwestern Switzerland (FHNW) is bedoeld om het beleid omtrent de snelgroeiende innovatieve ondernemingen te verbeteren. Meer informatie is beschikbaar via http://www.hgie-policies.eu/home/

There is evidence that high growth innovative enterprises (HGIEs) contribute decisively to job creation. However, there is a lack of knowledge about HGIE characteristics and policies that could support them. The first policy brief in this study contributes new insights for both aspects.

 • Publicatienummer
  2012.086-1410
 • Publicatiedatum
  1 augustus 2013
 •  
 • Projectnummer
  2012.086
 • Opdrachtgever(s)
  Empirica
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Leonique Korlaar
Senior onderzoeker / adviseur