Evaluatie Kennisnetwerkenregeling en Instrumentenontwikkelingsprogramma

Op verzoek van het Netherlands Space Office (NSO) heeft Dialogic de programma’s Kennisnetwerkenregeling (KNW) en het Instrumentenontwikkelingsprogramma (IOP) geëvalueerd.

Beide regelingen maken onderdeel uit van het nationale ruimtevaartbeleid. Het doel van beide regelingen is om samenwerking te bevorderen tussen kennisinstellingen, universiteiten, bedrijven, gebruikers- en andere organisaties in Nederland om zodoende de positie van Nederland op het gebied van de ontwikkeling en het gebruik van ruimte-instrumenten (voor toepassingen op het gebied van wetenschap, overheid en markt) te behouden en te versterken. Beide regelingen zijn gericht op instrumentontwikkeling, een belangrijk aspect van de Nederlandse ruimtevaart.

Uit de evaluatie blijkt  onder andere dat de regelingen beide overwegend doeltreffend en doelmatig zijn en een belangrijke rol spelen in de ruimtevaart beleidsmix. Beide financieringsinstrumenten dragen bij aan de versterking van de Nederlandse positie op het gebied van ruimte-instrumenten.

 

 

Afbeelding: digitale weergave van de PACE-satelliet. Bron: NASA GSFC

 

 

 

 • Publicatienummer
  2020.147-2121
 • Publicatiedatum
  29 april 2021
 •  
 • Projectnummer
  2020.147
 • Opdrachtgever(s)
  Netherlands Space Office
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Pim den Hertog
Partner