E-formulieren bij provincies

Het programma eProvincies is bezig met het ontwikkelen van gezamenlijke e-formulieren voor de provincies, die door alle provincies kunnen worden ingezet. Daarnaast zijn de provincies zelf ook bezig met het ontwikkelen van e-formulieren. Het programma eProvincies heeft Dialogic gevraagd een actueel overzicht te geven naar de stand van zaken rond de planning en het gebruik van e-formulieren bij provincies die niet vanuit dit Programma zijn geïnitieerd.

Er zijn 63 actieve e-formulieren op de sites van de provincies te vinden, daarvan zijn er zeven afkomstig uit de formulierenmachine van het Programma eFormulieren. De overige 56 e-formulieren zijn door de provincies zelf ontwikkeld. De provincies Overijssel en Zuid-Holland hebben de meeste formulieren online staan. Bijna alle provincies hebben een milieuklachtenformulier online staan, voor het aanvragen van subsidies zijn de meeste e-formulieren beschikbaar. Over het gebruik van de beschikbare e-formulieren zijn weinig gegevens beschikbaar. In 2007 willen de provincies nog zo’n 55 formulieren ontwikkelen en merendeel wil hierbij DigiD gaan inzetten.

Uit de gesprekken met provincies zijn drie knelpunten op het gebied van e-formulieren te identificeren: ten eerste komen de ambities van het Programma eFormulieren niet overeen met de ambities van de individuele provincies, vervolgens verschillen de provincies in de ontwikkeling van een Backoffice en daarnaast wacht "alles op alles".

 • Publicatienummer
  2006.105-0703
 • Publicatiedatum
  1 februari 2007
 •  
 • Projectnummer
  2006.105
 • Opdrachtgever(s)
  eProvincies
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Sven Maltha
Partner
Offerte aanvragen? Mail naar tenderdesk@dialogic.nl.