Cluster Roadmaps

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor het high tech cluster in Noord-Brabant? Hoe gaat de arbeidsmarkt zich ontwikkelen voor logistiek in die provincie? Waar loopt het automotive cluster tegen aan bij de verdere benutting van de automotive campus?

Dialogic zet antwoorden op bovenstaande vragen op een rij in zogenaamde cluster roadmaps voor de Brabantse topclusters. Onder de topclusters vallen high tech systemen, logistiek, maintenance, biobased economy, automotive/elektrisch rijden, life sciences & health en solar. Dialogic ontwerpt de cluster roadmaps in opdracht van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), in nauw overleg met de BOM zelf, de provincie Noord-Brabant en clusterorganisaties. Doel van de roadmaps is niet om de technologische ontwikkelroute van de clusters op papier te krijgen, maar om de belangrijkste clusterontwikkelingen in kaart te brengen. Denk aan ontwikkeling van campussen, het verbeteren van de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt en de aansluiting van MKB op onderzoek.

De cluster roadmaps geven vervolgens zowel voor de provincie, de BOM als clusterorganisaties handvatten om clusters verder door te ontwikkelen tot topclusters in Europa.

 • Publicatienummer
 • Publicatiedatum
  1 mei 2013
 •  
 • Projectnummer
  2013.010
 • Opdrachtgever(s)
  Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Arthur Vankan
Partner