Beleidsonderzoek MKB-financieringsmarkt

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) onderzocht Dialogic, samen met de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), de werking van de MKB-financieringsmarkt en de rol van de overheid.

We onderzochten of het EZK MKB-financieringsbeleid en het samenspel van de diverse instrumenten, nog effectief is in het wegnemen van de knelpunten op de MKB-kapitaalmarkt. Ook de toekomstbestendigheid van het beleid werd bezien. Hierbij werd onder andere gekeken naar trends en ontwikkelingen (ook in andere Europese landen), naar de werking van de markt van alternatieve financiering en naar mogelijkheden om zelfregulering te verbeteren.

Mona Keijzer, Staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaat heeft op 5 november 2019 de Tweede Kamer geïnformeerd over haar visie op de MKB-financieringsmarkt en de acties die zij zal ondernemen om deze markt beter te laten functioneren. Lees hier de betreffende Kamerbrief of download hier het onderzoeksrapport.

 • Publicatienummer
  2019.006-1916
 • Publicatiedatum
  6 november 2019
 •  
 • Projectnummer
  2019.006
 • Opdrachtgever(s)
  Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met Frank Bongers
Principal consultant