Menno Driesse

(Senior onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Digitalisering
  • Digitale connectiviteit
  • Strategie en beleid

Werken bij Dialogic staat voor mij gelijk aan het creƫren van transparantie. Een groot deel van mijn werkzaamheden is gericht op de domeinen digitalisering, digitale connectiviteit en innovatie. Binnen deze onderwerpen voer ik vooral analyses uit op het gebied van strategie, beleid, forecasting en het ontwikkelen en reviewen van businessmodellen en businesscases. We presenteren de uitkomsten in rapportages, kaartmateriaal (GIS), infographics, workshops en mondelinge presentaties.

Een groot deel van mijn onderzoeks- en advieswerk is gericht op Nederlandse ministeries (BZK, EZK, MinFin), provincies, gemeenten en andere (semi-)publieke organisaties (Agentschap Telecom, Impuls, OOSTNL, TNO, TenneT, Alliander, VNO-NCW, en het Watersnoodmuseum). Buiten de Nederlandse grenzen heb ik onder andere gewerkt voor Vlaamse departementen (EWI), en Energinet.dk.

Na mijn studie Innovation Science aan de TU/e en Chalmers University (Zweden) heb ik anderhalf jaar bij KPN Consulting gewerkt. Ik woon met veel plezier in Rotterdam, waar ik sinds 2016 trainer ben bij wielervereniging CS010. Op de wielrenfiets en MTB doorkruisen we de hele regio en maken we mooie uitstapjes in binnen- en buitenland.

 

 

Naar overzicht