José van der Geest

(Junior onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Wetenschaps- en innovatiebeleid
  • Duurzaamheid & energietransitie
  • Onderwijs

Sinds september 2022 ben ik werkzaam als junior onderzoeker en adviseur bij Dialogic. In 2021 heb ik mijn onderzoekmaster Environmental Biology aan de Universiteit Utrecht afgerond. Gedurende mijn master heb ik onderzoek gedaan naar het sociale gedrag, specifiek over tolerantie gedrag in dyaden zonder familieverbanden, en de cognitieve ontwikkeling van verschillende primaten. Hierbij heb ik veel primaire data verzameld en experimenten ontworpen en uitgevoerd onder andere in een nationaal park in Zuid-Afrika. Ik kom van een Liberal Arts en Science achtergrond, op University College Utrecht, dus ik heb naast biologie een achtergrond in environmental science, sustainability en antropologie.

Mijn interesse ligt in de gebieden van wetenschaps- en innovatiebeleid, duurzaamheid en onderwijs, maar ik breid graag mijn kennis en vaardigheden uit naar andere gebieden.

In mijn vrije tijd houd ik van muziek maken, eerste viool in een Utrechts orkest, houtsnijden, kanoën en zeilen. Verder ontdek ik het liefst nieuwe plekken om te genieten van cultuur en natuur op reis.

Naar overzicht