Adriaan Smeitink

(Onderzoeker / adviseur)
  • Thema's
  • Innovatiebeleid
  • Finance
  • Data science

Aan de Universiteit Utrecht heb ik zowel de masteropleiding Innovation Sciences als de masteropleiding Financial Management afgerond. Daarnaast heb ik tijdens mijn bacheloropleiding Natuurwetenschap & Innovatiemanagement een semester aan de University of Victoria in Canada gestudeerd. Bij de master Innovation Sciences heb ik mij onder andere bezig gehouden met innovatiebeleid, maatschappelijke transities en data science. Mijn scriptie heb ik geschreven over het sturen van het laadgedrag van elektrische autorijders in Amsterdam, om zo de transitie naar elektrisch vervoer te versnellen. Hiervoor heb ik data over het laadgedrag geanalyseerd en interviews gehouden met elektrische autorijders. Uit de analyses blijkt dat er maatschappelijk ongewenst laadgedrag plaatsvindt, zoals veel tegelijkertijd laden tijdens de piekuren, en dat dit kan worden gestuurd door middel van bijvoorbeeld incentives of technische innovaties. Bij de master Financial Management lag de focus op (bedrijfs)economie en financiƫle analyses. Mijn scriptie voor deze master heb ik bij het CPB geschreven, over de betrouwbaarheid van de WOZ-waardes in Nederland.

Tijdens mijn studies heb ik kennis opgedaan over hoe innovaties tot stand komen en hoe onder andere innovatiebeleid hierin een rol speelt. Ook ben ik in aanraking gekomen met duurzaamheid en energie, en maatschappelijke transities waarin innovatie ook een rol kan spelen. Daarnaast heb ik zowel regelmatig kwantitatieve analyses gedaan met data science tools, als kwalitatieve analyses door middel van interviews en literatuuronderzoek. Deze twee methoden vullen elkaar vaak ook goed aan in onderzoeken.

Ik woon in Utrecht, waar ik in mijn vrije tijd aan tennis doe en danslessen volg. Daarnaast ben ik af en toe in de sportschool of in een voetbalstadion te vinden, en vind ik het leuk om lekker te koken en te reizen.

Naar overzicht