Wat kunnen gemeenten met Kunstmatige Intelligentie?

Kunstmatige Intelligentie (Artificial Intelligence, of AI) wordt steeds meer toegepast binnen gemeenten. Bijvoorbeeld voor het monitoren van uitgaansgebieden, het herkennen van afval op straat en het opsporen van verschillende soorten fraude. Om gemeenten te helpen bij het implementeren van AI organiseert VNG Connect Academie in samenwerking met Dialogic de workshop Kunstmatige Intelligentie voor gemeenten.

We leggen uit hoe Kunstmatige Intelligentie werkt en wat het kan betekenen voor uw gemeente. Daarbij kijken we naar de technische mogelijkheden maar ook naar beperkingen, risico’s en valkuilen. Vervolgens analyseren we praktijkvoorbeelden in een gemeentelijke setting en presenteren we verschillende best practices. Na deze workshop heeft u de juiste tools in handen om te beginnen met Kunstmatige Intelligentie binnen uw gemeente.

Wanneer? maandag 27 juni
Waar? in Utrecht
Aanmelden? via VNG Connect Academie

Met vragen over de inhoud van de workshop kunt u terecht bij Arthur Vankan.