Dialogic SDG-model gebruikt voor het maken van een internationale duurzaamheidsranking

Dialogic heeft voor de Rotterdam School of Management (RSM) een tekstclassificatiemodel ontwikkeld dat de bijdrage van academische teksten aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) kan bepalen. Dit model is gebruikt door de Financial Times om een duurzaamheidsranking van Business Schools te ontwikkelen. Lees hier hoe de Financial Times dit model heeft gebruikt om de bijdrage van Business Schools aan de SDG’s te bepalen.

Zelf aan de slag gaan met het SDG-model? Het model is recent als open-source software gepubliceerd en vrijelijk te gebruiken. Het model is te vinden op onze Github pagina. Wilt u meer informatie over het SDG-model of wilt u tekstclassificatie toepassen op andere soorten teksten? Neem dan contact op met Nick Jelicic.