Aantal ICT’ers in Nederland blijft stijgen

Uit de nieuwste cijfers van pr-eDICT, het arbeidsmarktdashboard over ICT’ers, blijkt dat het aantal ICT’ers in Nederland blijft stijgen. Waar er in 2018 nog 477.000 ICT’ers werkzaam waren in Nederland, is dit in 2019 met 9% toegenomen tot 520.000. De Nederlandse beroepsbevolking bestaat nu voor bijna 6% uit ICT’ers. Dit aandeel is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Tien jaar geleden was het aandeel van ICT’ers binnen de beroepsbevolking nog maar 4%.

Opvallend is dat het aantal ICT-vacatures het afgelopen jaar met meer dan 10% is afgenomen. Het is niet duidelijk waar deze daling vandaan komt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat meer dan 40% van de bedrijven in de ICT-sector (waar ruim 30% van de ICT’ers werkt) nog steeds een tekort aan arbeidskrachten ervaart.

Zelf de data raadplegen? Kijk op https://pr-edict.nl.

Meer weten over de opzet van pr-eDICT? Neem contact op met Jasper Veldman.