Onderzoek regulering van de distributievergoeding

In de kamerbrief over toekomst publieke omroep geeft minister Slob aan dat het Kabinet zal onderzoeken of “de totstandkoming van de vergoeding gereguleerd kan worden, zodat die transparanter wordt en bijdraagt aan een eerlijke vergoeding voor de programmering die grotendeels met overheidsbijdrage wordt gefinancierd”. Dialogic onderzoekt samen met SEO Economisch Onderzoek, Paul Rutten en Karen Donders mogelijkheden voor en effecten van regulering van de distributievergoeding.

Wat is nu eerlijke vergoeding? Dat is discutabel: in onze aanpak blijven we weg van discussie over wat eerlijk dan wel oneerlijk is en redeneren we vanuit het perspectief van effectieve marktwerking. Dit betekent dat we modellen zullen bouwen waarin we de werking van de markt zo goed mogelijk nabootsen en de effecten van verschillende beleidsopties kunnen analyseren. Dit voorjaar spreken we verschillende marktpartijen en stakeholders. Het onderzoek is naar verwachting in juni afgerond.

Meer weten over dit onderzoek? Neem contact op met Sven Maltha.