Meer geld voor Nederlandse films en series door investeringsverplichting

 

 

Bioscopen, streamingdiensten en omroepen moeten  voortaan een percentage van hun Nederlandse jaaromzet  investeren in de (co-)productie van Nederlandse films en series. Minister Van Engelshoven (Cultuur) stelt dit voor om de positie van  Nederlandse films en series te versterken.

De Raad voor Cultuur wees er vorig jaar op dat internationale aanbieders als Netflix en Disney+ steeds dominanter worden, maar geen noemenswaardige investeringen doen in Nederlandse culturele producties. Daardoor wordt het steeds lastiger om Nederlandse films, series en documentaires te maken. Van Engelshoven: ,,Met deze investeringsverplichting versterk ik de positie van dit Nederlands cultureel aanbod. Zo kan het publiek blijven genieten van goede films en series van eigen bodem.’’

Lees hier het volledige persbericht van het Ministerie van OCW.

In opdracht van het Ministerie van OCW onderzocht Dialogic de effecten van stimuleringsmaatregelen voor de audiovisuele sector in Nederland. Download hier het onderzoeksrapport.

Meer weten? Neem contact op met Sven Maltha.