Regie op data uit de stad

Dialogic heeft in samenwerking met VNG Realisatie verkennend onderzoek gedaan naar het gebruik van data uit de stad.

Gemeenten hebben behoefte aan strategie om hun ICT en datamanagement zodanig in te richten dat zij data doelgericht, efficiƫnt en veilig kunnen delen en inzetten voor hun doelstellingen. Feitelijk gaat het om de vraag hoe gemeenten meer regie kunnen voeren op een gemeentelijk data-ecosysteem in samenhang met de bovenliggende maatschappelijke opgaven en taken.

In dit onderzoek zijn vier gemeenten met dataplatforms onderzocht: Eersel, Helmond, Utrecht en Zwolle. Daarnaast bevat het praktijkvoorbeelden uit Den Haag, Enschede, Hilversum, Kopenhagen en Rotterdam. Gemeenten kunnen het rapport ook gebruiken als handreiking: hoe kunnen zij deze data op een slimme manier organiseren en delen? Lees hier meer.

Meer weten? Neem contact op met Sven Maltha of Pieter Jan de Boer.