Arbeidsmarktdashboard voor ICT’ers is live!

Afgelopen vrijdag is pr-eDICT, het arbeidsmarktdashboard over ICT’ers, live gegaan. Het dashboard bevat een grote hoeveelheid gedetailleerde informatie over de aantallen ICT-professionals, vacatures en actuele overzichten van de in- en uitstroom van studenten in ICT en ICT-gerelateerde opleidingen.

Uit de eerste resultaten komt onder andere naar voren dat er in 2017 440.000 ICT’ers werkzaam waren in Nederland, waarvan 70% buiten de ICT-branche. Dialogic verzorgt voor CA-ICT de invulling van pr-eDICT. Er is daarvoor een informatiesysteem gebouwd waarin meerdere databronnen worden verbonden. Hieraan is een dashboard gekoppeld waarmee gebruikers zelf allerlei doorsnedes en visualisaties op maat kunnen maken. Het dashboard is te raadplegen via https://pr-edict.nl.

Meer weten? Neem contact op met Jasper Veldman.