Studenten ICT Lab digitaliseren Vaccinatieboekje

Afgelopen jaar hebben hbo-studenten in het ICT-lab hard gewerkt aan het digitaliseren van het boekje voor reizigersvaccinaties. Het papieren ‘gele boekje’ is niet echt gebruiksvriendelijk. Veel mensen zijn ‘m kwijt en de reiziger heeft vaak geen compleet overzicht beschikbaar, wat in geval van medische zorg soms wel wenselijk is. Daarnaast kan iedereen vaccinaties toevoegen, waardoor het overzicht niet waar hoeft te zijn.

Om hiervoor een oplossing te bieden, hebben de studenten gebruik gemaakt van blockchain-technologie (Hyperledger). Deze technologie maakt het mogelijk om alleen BIG-geregistreerde personen vaccinaties te laten toevoegen en de reiziger een volledig en geverifieerd overzicht aan vaccinaties en de controle over de (aanpassing in) zorggegevens te geven.

De studenten hebben dit jaar succesvol afgesloten met de oplevering van de demo-applicatie.

Meer informatie? Neem contact op met Pieter Jan de Boer.