Studenten maken app voor ‘het gele boekje’

Deze week is in het Ict lab Utrecht een team van zes studenten gestart met de ontwikkeling van de app voor het registreren en inzien van reisvaccinatiegegevens. Een pilot, opgezet en uitgevoerd bij zakelijke gebruikers (onder meer regionale GGD’s), maakt onderdeel uit van het project.

Deze opdracht bouwt voort op een afgeronde proof-of-concept waarbij de mogelijkheden van blockchain zijn verkend en een initiële applicatie is ontwikkeld die blockchain-technologie gebruikt om vaccinaties te registreren. De uitwisseling van informatie is gebaseerd op het ‘self-sovereign principe’. Er is ruimte voor uitbreiding van functionaliteiten als de ontwikkelingen daar om vragen.

Het studententeam voert dit project uit in het kader van de thematiek ‘ICT and open innovation’ aan de Hogeschool Utrecht en wordt hierin ondersteund en begeleid door Dialogic. Oplevering van de opdracht zal in januari 2019 plaatsvinden.

Vragen? Neem contact op met Pieter Jan de Boer.