Eerste spin-out van het ICT Lab Utrecht is een feit

De eerste spin-out van het ICT Lab Utrecht is een feit: afgelopen week ondertekende Dialogic een licentie-overeenkomst met vHvW voor de doorontwikkeling van de Carto-app. Met deze app kunnen burgers eenvoudiger in contact treden met de gemeente. De start-up, bestaande uit twee voormalige deelnemers van het ICT Lab Utrecht, brengt de eerste versie uit voor de gemeente Velsen.

Het ICT Lab Utrecht is een innovatieve leer- en werkplek waar hbo- en mbo-studenten ICT kennis maken met met slimme ICT-toepassingen die buiten de grenzen van de ’traditionele’ ICT-sector treden. Onze missie is om studenten goed uit te rusten voor de steeds breder wordende arbeidsmarkt voor ICT’ers. Dit doen we door de uitdagingen van vandaag naar de ICT-er van morgen te brengen. Het ICT Lab Utrecht is een initiatief van Dialogic en het ROC Midden-Nederland, en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht, EBU, CA-ICT en Dutch Digital Delta.