Het “zenuwstelsel” van Smart Cities?

Tijdens de Smart City Summit in september lanceerden Huawei en het bestuur van Weifang City “IoT Weifang”: een IoT City-demo gebaseerd op Narrowband Internet of Things en het Huawei OceanConnect IoT-platform. Hiermee probeert Huawei het zenuwstelsel van smart cities te ontwikkelen. Het gaat hier om een “city-aware network” waarbij gebruik wordt gemaakt van één netwerk, één platform en talloze applicaties, met toepassing van IoT, cloud computing, big data en andere next generation ICT.

In het kader van deze demo is Weifang City voorzien van vele sensoren die enorme hoeveelheden data verzamelen. Door op efficiënte wijze deze waardevolle realtime IoT-data te verzamelen, biedt het platform een nieuw niveau van big data-analyse wat de hele stad ten goede komt. De demo vertoont nu al effectieve verbetering van de stad wat betreft de efficiëntie van onder meer management, publieke veiligheid en leefomgeving. Zo zijn bijvoorbeeld de energiekosten voor straatverlichting gedaald met 30% en is er 20% bespaard op de kosten voor wegonderhoud.

Lees meer over wat Dialogic doet met Smart Cities en bekijk de projecten die wij uitvoeren op het gebied van informatiesamenleving.