ICT Lab genomineerd voor prestigieuze prijs!

Op onze website heeft u al veel kunnen lezen over het ICT Lab Utrecht. De laatste tijd staat het ICT Lab Utrecht nog iets meer in de belangstelling, omdat het initiatief is genomineerd voor de Computable Award 2017. Daarmee is het ICT Lab Utrecht de enige (en tevens eerste!) mbo-opleiding die genomineerd is voor deze prestigieuze prijs. Een memorabele prestatie, vinden wij zelf, voor dit jonge initiatief.

Sinds 2016 krijgen studenten van het ICT College van het ROC Midden Nederland de kans om samen met Dialogic-consultants te werken aan innovatieve ICT-opdrachten voor echte opdrachtgevers uit het veld. Het ICT Lab Utrecht is opgericht naar aanleiding van het tekort aan ict’ers in de regio Utrecht. EBU (Economic Board Utrecht) en de provincie Utrecht hebben een oproep gedaan aan het bedrijfsleven om te komen tot een betere afstemming tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Dialogic heeft gehoor gegeven aan deze oproep en heeft samen met het ROC Midden Nederland  een innovatieve leer-werkomgeving ingericht: het ICT Lab Utrecht. Dat bleek een goede zet, alhoewel het succes natuurlijk niet vanzelf gekomen is. “Een ICT Lab creëren kunnen meer partijen, maar je hebt mensen nodig die erbovenop zitten”, aldus Sven Maltha. “Het succes zit erin dat studenten en docenten meeliften op de kennis, het onderzoek en de adviespraktijk van Dialogic.”

Op 31 oktober 2016 wordt de winnaar van de Computable Award 2017 bekend gemaakt.

Lees ook het interview met de afdelingsmanager van het ICT College Baudina Speerstra, Dialogic partner/directeur Sven Maltha, docent ICT- en mediabeheer Nawzad Delawi (ROCMN) en docent Applicatie- en mediaontwikkeling Jim Dunk (ROCMN).