ICT Lab Utrecht genomineerd voor Computable Awards 2017

Het ICT College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein is samen met partner Dialogic genomineerd als beste ICT Opleider van het Jaar voor de Computable Awards 2017. Het ICT Lab ontvangt lof omdat het initiatief het onderwijs dichter bij het bedrijfsleven brengt.

Stemmen kan tot 8 oktober. Klik hier om uw stem uit te brengen!

“Het is bijzonder dat een mbo-opleiding genomineerd is in een deelnemersveld van voornamelijk HBO en WO opleiders” (Baudina, 2017).

De formule van het ICT Lab Utrecht bestaat uit enthousiaste studenten, intensieve begeleiding een innovatieve omgeving en focus op actuele thema’s en vraagstukken.

Enthousiaste studenten

Yassine Sebbar, student Applicatie- en mediaontwikkeling: “Ik werk op het ICT Lab Utrecht aan een demo-opdracht op het gebied van Smart Cities. Voor Civity programmeren wij samen met HBO-ers een dashboard om verkeersdata te visualiseren. In de web-app kan de stad zien op welke momenten of welke kruispunten het druk is. Bijvoorbeeld in de spits of rond festivals. Voor “ons” product is interesse van diverse gemeentes in de provincie Utrecht. Gaaf als je weet waar je voor werkt.”

Intensieve begeleiding

Jasper Veldman: “Vanuit mijn werk als onderzoeker en adviseur bij Dialogic schrijf ik normaal gesproken beleidsrapporten. Het ICT Lab Utrecht biedt mij de mogelijkheid om in de praktijk aan de slag te gaan: met échte mensen en échte hardware. Het geeft veel voldoening om de studenten te zien groeien terwijl zij bezig zijn met het ontdekken van nieuwe technologieën en het ontplooien van nieuwe vaardigheden.

Innovatieve omgeving

Sven Maltha: “Het ICT Lab is een leer/werkomgeving in bedrijfsomgeving. Dit laatste werkt net even anders dan op school. In een professionele omgeving is minder afleiding en werken studenten niet zo zeer voor een cijfer, maar voor resultaat voor een opdrachtgever.

Actuele thema’s en vraagstukken

In het ICT Lab werken studenten aan demo’s, proof-of-concepts en apps binnen actuele thema’s en vraagstukken, zoals:

  • Hoe winkel je in de toekomst?
  • Hoe bouw je een LoRa Gateway? En wat kun je hiermee in een smart city?
  • Hoe communiceert de gemeente van de toekomst met zijn burgers?
  • Hoe kun je open data aantrekkelijk presenteren in een dashboard?

Zie www.ictlabutrecht.nl

ICT Lab is een initiatief van Dialogic en ROC MN en wordt medegefinancierde door EBU / Provincie Utrecht en CA-ICT.