Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs

Op 19 mei 2017 vond de Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs plaats aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het evenement is interessant voor iedereen  die geïnteresseerd is in duurzaamheid en de toepassing van ICT om in het hoger onderwijs en onderzoek duurzamer te werken. Het thema van dit jaar was ‘Connecting Changmakers’, waarbij onder meer de volgende vragen centraal stonden: hoe kan ICT duurzaamheid bewerkstelligen in het onderwijs, hoe kunnen we de ICT zelf verder ‘vergroenen’ en welke ‘green skills’ zijn nodig en gewenst in het onderwijs?

Leonique Korlaar (Dialogic) gaf samen met Nederland ICT een presentatie over de uitdagingen op de ICT-arbeidsmarkt, de rol van digitalisering en de betekenis voor werk. Zij vertelden over de verschillende typen vaardigheden die nodig zijn op de ICT-markt, zoals expert- en leadershipvaardigheden naast de standaard basis- en werkvaardigheden. Ook werd meegegeven dat de technologie als middel moet worden ingezet en niet als uiteindelijk doel moet worden gezien. Tot slot werd stilgestaan bij het feit dat snel, toegankelijk en wendbaar onderwijs van belang is alsook een leerrecht voor iedere werkende.