Tussentijdse evaluatie TKI-toeslag aangeboden aan Tweede Kamer

Minister Henk Kamp heeft op 7 oktober 2016 het rapport ‘Tussentijdse evaluatie TKI-toeslagregeling’ van Dialogic aangeboden aan de Tweede Kamer.

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken (EZ) deed Dialogic onderzoek naar de doeltreffendheid en doelmatigheid van de TKI-toeslagregeling. Deze regeling werd in 2013 geintroduceerd als onderdeel van de Topsectorenaanpak. De regeling heeft als doel de publiek-private samenwerking binnen de Topsectoren te versterken door een toeslag te verlenen op de private bijdrage aan de onderzoeksorganisaties in het kader van de samenwerkingsprojecten van een Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI). De essentie van de regeling is dat elke euro die private partijen aan PPS-projecten bijdragen, een toeslag genereert van 25% (mits het project past binnen een TKI-roadmap).

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek en de mogelijkheid om het rapport te downloaden.

Dialogic, oktober 2016