Buitengebied Utrecht stapje dichter bij snel internet

Op woensdag 28 september 2016 is er in de provincie Utrecht een akkoord ondertekend tussen bestuurders, bewoners en bedrijven uit de provincie. Dat is de eerste stap richting snel internet in het buitengebied van de provincie Utrecht. 

In de verklaring is onder meer opgenomen dat bewoners bereidwillig zijn meer te betalen voor snel internet. Dit maakt het voor ontwikkelaars een stuk interessanter om de schaars bewoonde buitengebieden te gaan bekabelen. De provincie biedt een bijdrage van een miljoen euro, waarmee de Utrechtse gemeenten onderzoek kunnen doen naar geschikte manieren om de kabels aan te leggen en naar wie er gebruik van willen maken. Er zijn momenteel een kleine 12.500 adressen in het buitengebied die niet aangesloten zijn op breedband internet.

Dialogic heeft in dit traject vooral een bijdrage geleverd bij de procesvorming. Ook heeft Dialogic voorafgaand een witte gebied-analyse gedaan om onder meer het doelgebied van het beleid vast te stellen en te kunnen bepalen hoe beschikbaar geld het beste verdeeld zou kunnen worden.

Als aandenken aan dit moment heeft Dialogic een stukje van de eerste glasvezelkabel aangeboden aan alle wethouders, gedeputeerden en andere betrokkenen; met dank aan TKF die dit geschenk heeft aangeleverd.