ICT Lab Utrecht aan de slag met praktijkcases Smart Cities

De mbo-studenten van ICT Lab Utrecht steken samen met de gemeente Utrecht en 2CoolMonkeys de handen uit de mouwen door aan de slag te gaan met praktijkcases op het gebied van Smart Cities. Zij zullen zich gaan buigen over uitdagende vraagstukken en het bouwen van demo’s om te onderzoeken hoe de stad slimmer kan worden gemaakt met behulp van open data.

ICT Lab Utrecht heeft als doel de studenten klaar te stomen voor de aldoor veranderende arbeidsmarkt door hen kennis te laten maken met slimme ICT-toepassingen die buiten de grenzen van de ’traditionele’ ICT-sector treden. Op deze manier zijn de studenten goed uitgerust voor de steeds breder wordende arbeidsmarkt voor ICT-ers. Onlangs is hier ook op de website van Dutch Digital Delta aandacht aan besteed.