Arbeidsmarkt voor ICT’ers II

Twee jaar geleden heeft Dialogic voor het eerste een onderzoek uitgevoerd naar de arbeidsmarkt voor ICT’ers (dé ICT’er bestaat niet). In deze tweede editie hebben we de belangrijkste recente ontwikkelingen onderzocht. Dat hebben we gedaan door samen met onze partner Matchcare meer dan 1,7 miljoen online vacatures te analyseren. De belangrijkste bevindingen zijn dat het onderscheid tussen ICT’ers en andere beroepen steeds meer vervaagt. Van ICT’ers worden steeds meer bredere vaardigheden verwacht en van overige beroepen steeds meer ICT-vaardigheden. Toch is de grootste vraag nog steeds naar ‘primaire ICT-vaardigheden’, met name het kunnen ontwikkelen van applicaties. Het tekort aan software developers, dat al groot was ten tijde van de vorige editie, is alleen nog maar verder toegenomen. Het rapport is binnenkort te downloaden via de website van Nederland ICT en via onze eigen website.