Alles wat je wilt weten over telecom

Op de website destaatvantelecom.nl wordt op een visuele manier de laatste stand van zaken gegeven van het telecomnetwerk in Nederland. De inhoud van de website is gebaseerd op grote hoeveelheden kwantitatieve gegevens. Deze zijn voor een belangrijk deel afkomstig van de telecomoperators zelf. Ze leveren deze gedetailleerde data aan Dialogic die deze cijfers vervolgens aggregeert tot de toegankelijke overzichten die op de website worden gepresenteerd. Dit project, dat is geïnitieerd door de brancheorganisatie van ICT-bedrijven in Nederland, Nederland-ICT, is in deze opzet uniek in Nederland. De website laat cijfers zien over de telecominfrastructuur, het gebruik van telefonie en data, en de impact van telecom op het dagelijkse leven. De meest opvallende cijfers van de editie 2015-2016 zijn samengevat op een factsheet.