Dialogic ontvangt Europese projectgroep creatieve industrie + future internet

Op dinsdag 17 en woensdag 18 maart vond in Utrecht een halfjaarlijkse plenaire sessie plaats van het Europese SPECIFI-project. In het project wordt gewerkt aan diensten en ‘tools’ om de creatieve industrie een podium te bieden op het ‘future internet’, waarbij beschikbaarheid van bandbreedte en snelle verbindingen innovatieve performances mogelijk maakt. Hierbij valt te denken aan interactieve applicaties waarmee toeristen steden kunnen verkennen en in contact kunnen komen met lokale artiesten. Een ander voorbeeld is een platform waarmee ‘distributed’ optredens kunnen worden gerealiseerd: daarbij bevinden de deelnemende artiesten zich op verschillende locaties.

In het project is Dialogic verantwoordelijk voor business modeling en intellectueel eigendom. In het project werkt Dialogic samen met (onder andere) het Belgische iMinds, Alcatel-Lucent en de universiteit van Athene. Vanuit de steden Kortrijk (België), Trento (Italië) en Barcelona (Spanje) zijn lokale overheden, creatieve ondernemers en onderzoeksinstellingen aangesloten. Toneel van de bijeenkomst was de gloednieuwe workshopruimte, die Dialogic begin dit jaar in gebruik heeft genomen. Onderdeel van het bezoek was tevens een kennismaking tussen het internationale gezelschap en de creatieve ondernemers in bedrijfsverzamelpand Hooghiemstra.

Dialogic onderzoekt met diverse Nederlandse partijen deelname aan de ‘Creative Ring’, een community waarbij uiteindelijk verschillende steden zullen zijn aangesloten en waarin creatieve ondernemers eenvoudig toegang wordt geboden tot de producten en diensten uit SPECIFI. Meer informatie? Neem contact op met Sven Maltha (maltha@dialogic.nl).

specifi

Dialogic, maart 2015