Evaluatie Subsidieregeling Innovatieve Scheepsbouw aangeboden aan Tweede Kamer

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken verzorgde Dialogic de evaluatie van de Subsidieregeling Innovatieve Scheepsbouw over de periode 2007-2012. In het onderzoek werd het doelgroepbereik, het ontwerp van de regeling, de effecten en de doelmatigheid geanalyseerd. Het rapport werd onlangs met een kamerbrief aangeboden aan de Tweede Kamer door Minister van Economische Zaken Henk Kamp. Uit de evaluatie komt naar voren dat de regeling beperkte effecten heeft gehad op de innovatie-inspanningen van de werven, geringe spillovers kende en een gering effect heeft gehad op de productie en werkgelegenheid in de sector.

Kijk voor meer informatie op de projectpagina of open direct het rapport.

Dialogic, december 2014