Dialogic spreekt op ITU-congres over de informatiesamenleving en big data

Door slim gebruik te maken van big data ‘nexuses’ (punten in de ICT-waardeketen waar een veelvoud aan data efficiënt kan worden verzameld) is het volgens Dialogic mogelijk om wereldwijde statistieken te produceren over ICT en telecom. Voorbeelden van dergelijke nexusen zijn mobiele besturingssystemen (welke diagnostische informatie verzamelen over applicatie- en taalgebruik en beschikbaarheid van mobiele netwerken), content delivery-netwerken (die door hun positie in het internet in staat zijn om de kwaliteit van internetaansluitingen te meten), telecomapparatuur en sociale netwerken.

In opdracht van ITU (International Telecommunications Union, onderdeel van de Verenigde Naties) ontwikkelde Dialogic een strategie voor het produceren van nieuwe indicatoren alsmede het ondersteunen van bestaande statistieken op basis van big data. De belangrijkste kansen werden door Reg Brennenraedts, partner van en senior adviseur bij Dialogic, gepresenteerd op de Worldwide Telecommunications Indicator Symposium, georganiseerd door de ITU van 24-26 november 2014 in Tbilisi (Georgië). In het bijzonder stond hij stil bij het exponentiële karakter van de groei die tekenend is voor big data, en het feit dat organisaties de kennis en capabilities moeten opbouwen om deze exponentiële groei te kunnen bijbenen. Klik hier om Reg’s presentatie te bekijken.

Dialogic, november 2014