Eurostat publiceert rapport uitkomsten Big Data Event Rome 2014

Hoe kunnen Eurostat en de nationale bureau’s van statistiek in Europa gebruik maken van Big Data bij het verzamelen en produceren van officiële statistieken? Deze vraag stond centraal tijdens het Eurostat Big Data Event, dat begin dit jaar plaatsvond in Rome en inhoudelijk werd verzorgd door Dialogic in samenwerking met DevStat. De uitkomsten van de workshops en andere sessies op deze conferentie zijn samengevat en te lezen in het technische rapport, dat eveneens door Dialogic en DevStat is opgesteld.

De conclusies zijn mogelijk interessant voor andere private en publieke organisaties die zich afvragen of Big Data voor hen meerwaarde kan bieden. Dialogic is op dit moment betrokken in diverse vergelijkbare trajecten bij onder andere het Ministerie van OCW en de ITU (International Telecommunications Union) waarin eenzelfde vraag zal worden beantwoord. Als ook uw organisatie zich afvraagt of Big Data iets kan betekenen, neem dan contact met ons op: Tommy van der Vorst (030-2150593, vandervorst@dialogic.nl) of Reg Brennenraedts (030-2150590, brennenraedts@dialogic.nl).