Dialogic adviseert International Telecommunications Union (ITU) over Big Data-strategie

De International Telecommunications Union (ITU) heeft Dialogic gevraagd haar te ondersteunen bij het vormen van een strategie op het gebied van Big Data. De ITU is een VN-orgaan dat zich bezig houdt met het bevorderen en coördineren van wereldwijde toegang tot telecommunicatie. In dat kader verzamelt en publiceert de ontwikkelingstak van ITU (ITU-D) meer dan honderd indicatoren op het gebied van telecom, over meer dan tweehonderd landen. Big Data kan in dit proces een grote toegevoegde waarde hebben door zowel bestaande indicatoren op nieuwe manieren te verzamelen, als door het mogelijk maken van geheel nieuwe indicatoren. Eerder ondersteunde Dialogic onder andere Eurostat, Sligro Food Group, Vebego en diverse andere organisaties in een vergelijkbaar proces. Dialogic zal haar bevindingen presenteren op de Worldwide Telecommunications Indicator Summit (WTIS), welke eind november in Tbilisi (Georgië) zal plaatsvinden.

Dialogic, september 2014