Het ERIM-dashboard

Inzicht in de kernactiviteiten van het Erasmus Research Institute of Management

Voor het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) heeft Dialogic een prestatiedashboard ontwikkeld. Wat is de wetenschappelijke output van ERIM? Hoeveel onderzoekers heeft ERIM in dienst? Wat is de productiviteit van haar onderzoekers? Antwoorden op deze vragen zijn nu real time op te vragen middels het publieke dashboard www.erimdashboard.nl.

ERIM, het gezamenlijke onderzoeksinstituut van Rotterdam School of Management en de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam, is een gemeenschap van meer dan 350 onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. ERIM is een van de grootste management onderzoekscentra van Europa en geeft middels dit dashboard inzicht in haar kernactiviteiten.

Het online platform biedt de mogelijkheid grote hoeveelheden data te analyseren en in kaart te brengen, en is door Dialogic in eigen beheer ontwikkeld. Hierdoor hebben we de mogelijkheid maatwerk te leveren. Voor het ERIM-dashboard haalt Dialogic rechtstreeks data op uit verschillende ERIM-databases, om vervolgens real time analyses op uit te voeren. Wanneer een nieuw artikel gepubliceerd is, zal dit dan ook gelijk terug te vinden zijn op www.erimdashboard.nl.

Voor meer informatie over dit project of over het gebruik van dashboards in het algemeen, kunt u contact opnemen met Jaap Veldkamp (veldkamp@dialogic.nl, 030 215 05 65).

 

Utrecht: december 2012