SEMACORE (a.k.a. DILINET 2.0)

Semantic Multimedia Analysis Performed Cross-Language in Realtime

SEMACORE is een follow-up van een eerder groot Europees R&D voorstel (DILINET). Het project is gericht op het (near) real-time meten van taal en meningen op het internet, zowel in tekst als spraak. Binnen het consortium, waarin onder andere Fraunhofer, CNRS en de marktonderzoeksmultinational Nielsen participeren, is Dialogic verantwoordelijk voor het werkpakket ‘user-centric measurement’.  Anders dan in de andere werkpakketten wordt data niet verzameld door middel van web crawlers maar door middel van metingen op de devices van eindgebruikers zelf. Voor desk top PC’s maken we gebruik van een uitbreiding van de browser die taal detecteert. Het panel bestaat uit duizenden eindgebruikers uit heel Europa. Voor mobiele apparaten maken we gebruik van een lokale proxy server waarlangs al het uitgaande internetverkeer wordt gerouteerd. Deze meting zal in vier landen worden uitgevoerd die zich kenmerken door meertaligheid: Ierland (Gaelic, Engels), Luxemburg (Frans, Duits, Luxemburgs), Malta (Engels, Maltees) en Nederland (Nederlands, Engels). Het project heeft een looptijd van drie jaar en start in het voorjaar van 2013.

Verdere referenties:

MAAYA (2012). NET.LANG. Towards the Multilingual Cyberspace. Caen: C&F editions. http://net-lang.net/lang_en

Meer informatie:

Robbin te Velde (tevelde@dialogic.nl)

2012.12.robbin_figure2

 

 

 

 

 

 

 

 

2012.12.robbin_figure6

 

 

 

 

 

 

 

 

Utrecht: december 2012