Dialogic begeleidt vraagbundeling zonnepanelen

Utrechtse wijk Vondelparc investeert in zonnepanelen. Dialogic begeleidt de vraagbundeling en voerde het voorafgaande onderzoek uit. Vanaf september 2011 is Dialogic in samenwerking met het Comité Vondelparc Energiepositief van van de Utrechtse wijk Vondelparc gestart met het onderzoeken naar mogelijkheden om deze wijk te verduurzamen. Na een eerste verkenning werd al snel duidelijk dat zonnepanelen op de korte termijn hieraan de meest reële bijdrage kunnen leveren. Om deze keuze te onderbouwen heeft Dialogic een technisch en marktonderzoek uitgevoerd met de conclusie dat het moment om te investeren in zonnepanelen nu echt is aangebroken. Hierna is er samen met het comité besloten om concrete acties te ondernemen en een vraagbundeling op te starten.

zonnepanelen5Op 1 maart 2012 presenteerde het comité op een eerste informatieavond de resultaten van de technische mogelijkheden en eerste voorbeeld business cases. De belangstelling in de wijk bleek dermate hoog dat verschillende communicatie acties zijn gestart om de totale interesse te peilen en te vergroten. Na twee maanden acties te hebben ondernomen bleek de helft van de eengezinswoningen grote interesse te hebben in de aanschaf van zonnepanelen en stond deze aanschaf ook op de agenda’s van de diverse VvE’s van de appartementencomplexen in de wijk.

Gedurende deze periode heeft Dialogic een selectie van grote marktpartijen benaderd voor het uitbrengen van een collectieve offerte voor de gehele wijk. Alle ontvangen offertes zijn samen met het comité uitgebreid beoordeeld op vooraf opgestelde criteria, waarna de beste drie marktpartijen zijn uitgenodigd voor een vervolgpresentatie. Hierna is er één aanbieder uitgekozen voor de gehele uitvoering van het zonnepaneelproject.

Met het inzicht van de interesse in de wijk en de geselecteerde marktpartij is er op 14 juni jongsleden een tweede informatieavond georganiseerd waarbij het comité en Dialogic uitgebreide business cases presenteerden. Daarnaast was er ruimte voor de gekozen zonnepaneelaanbieder en heeft de Gemeente Utrecht toegelicht welke (financiële) bijdrage zij kunnen leveren.

Dit heeft geleid tot op maat gemaakte offertes voor alle bewoners welke nu de keus hebben te profiteren van de nieuwe subsidieregeling en het collectieve voordeel. De uitrol van de zonnepanelen zal plaatsvinden in de maand september.

Meer informatie kunt u ook vinden op www.vondelparc.com onder het kopje Vondelparc Energiepositief.

zonnepanelen2