Internationale kennisrelaties in Zuidoost-Nederland: Dialogic presenteert onderzoek tijdens de Brainport Lunch Break

Op 1 november organiseerde Brainport Development een Lunch Break in Den Haag met als thema internationale kenniswerkers.
Bram Kaashoek van Dialogic presenteerde daar het onderzoek dat recent in opdracht van Brainport is uitgevoerd: ‘The global pipelines’ van de ‘local buzz’ in Zuidoost-Nederland. Dialogic verkende – op basis van tientallen interviews – in welke buitenlandse regio’s de meest interessante partners gevestigd zijn van bedrijven, kennisinstellingen en overheden in Zuidoost-Nederland. Zo ook waar bedrijven en kennisinstellingen uit Zuidoost-Nederland hun internationale kenniswerkers vandaan halen. Bram gaf in zijn presentatie aan dat een meer gerichte en integrale aanpak voor het aantrekken van internationale kenniswerkers nodig is, maar de vraag hoe kenniswerkers hier benut en behouden kunnen worden minstens zo veel aandacht verdient.

Tijdens de Brainport Lunch Break spraken ook minister Gerd Leers en HR-topman Harry de Vos van ASML over het belang van internationale kenniswerkers.

Meer informatie en foto’s van de Lunch Break vindt u op de website van Brainport International Community. Het rapport van Dialogic is hier te downloaden.

Voor meer informatie over het uitgevoerde onderzoek of het thema kenniswerkers in het algemeen, neem contact op met Bram Kaashoek (030-2150598, kaashoek@dialogic.nl).
brainport plaatje