Werkt het (Vlaams) InnovatieNetwerk?

Een netwerk opzetten van intermediaire organisaties die ondernemers helpen bij innovatie? Geen gemakkelijke klus! Alle bedrijfsadviseurs en onderzoekers van de intermediaire organisaties moeten namelijk op de hoogte zijn van elkaars competenties en ook daadwerkelijk bereid zijn om vragen van ondernemers – die zij zelf niet optimaal kunnen beantwoorden – door te sturen naar collega-adviseurs. ??ls zo’n netwerk goed functioneert, profiteert de ondernemer. Die kan dan bij iedere adviseur terecht met zijn innovatievraag (technologisch of organisatorisch) en kan er op vertrouwen dat via het ruime netwerk van intermediairs een antwoord wordt gevonden.

In Vlaanderen heeft het IWT zo’n netwerk gevormd. Dialogic onderzocht recent de werking van dat netwerk. Ook werden aanbevelingen gegeven voor verbetering van het netwerk van intermediaire organisaties in Vlaanderen. Benieuwd naar de resultaten en aanbevelingen? Volg dan de link naar de publicatie!