Geef de pen door – Stein

Wie ben je?
Stein Smeets, geboren 30 augustus 1983 te Nijmegen.

Wat is je functie?
Ik werk bij Dialogic als onderzoeker / adviseur.

Waar woon je (en met wie)?
Ik woon sinds 2,5 jaar samen met mijn vriendin Corence. In Pijlsweerd, een leuke buurt net buiten het centrum van Utrecht. Corence en ik hebben beide in Eindhoven gestudeerd maar toen zij een baan kreeg bij Rabobank was de keuze voor Utrecht snel gemaakt. Gelukkig kon ik snel daarna bij Dialogic aan de slag. Nu wonen we dus niet alleen in een leuke(re) stad, we fietsen allebei in 5 minuten naar ons werk. Overigens verhuizen we over een aantal maanden naar een ander huis in Utrecht, opnieuw in Pijlsweerd. Twee keer zo groot en met een zonnige tuin.

Hoe ben je bij Dialogic terecht gekomen?
Ik ben afgestudeerd bij het Ministerie van Economische Zaken, directie Telecommarkt. Eén van mijn begeleiders bij dat traject was Rudi Bekkers. Hij wees me op een gegeven moment op een vacature bij Dialogic, voor junior onderzoeker / adviseur breedband, telecom en media. Ik kende Dialogic niet, maar de projecten die op de website beschreven waren spraken erg aan dus ik heb direct een sollicitatiebrief de deur uitgedaan. Binnen anderhalve week had ik twee gesprekken gehad en een aanbod. Ik heb er niet lang over hoeven twijfelen: interessante inhoud, leuke, slimme mensen en een goede, informele sfeer. Bij eerdere sollicitatiegesprekken had ik steeds het gevoel dat ik mezelf moest verkopen, bij Dialogic voelde het gewoon goed.

Sinds wanneer werk je er?
Ik ben 1 februari 2008 begonnen, twee dagen na mijn afstudeerpresentatie.

Wat is je specialisatie/expertise?
Door mijn achtergrond ben ik vooral actief binnen het telecom/media-domein. Ik heb Technology & Policy gestudeerd, met een focus op beleidsvraagstukken in de ICT. Bij EZ heb ik onderzoek verricht naar interconnectieafspraken tussen telecomoperators. Overigens heb ik me bij Dialogic binnen dat domein wel flink verbreed. Er zijn nog steeds beleidsopdrachten: hoe moet de overheid zich opstellen ten aanzien van netwerkneutraliteit of de uitrol van een nieuwe generatie breedbandnetwerken? Maar een groot deel van het werk is veel praktischer. We ondersteunen bijvoorbeeld overheden en bedrijven bij de uitrol van glasvezelnetwerken. Daarnaast probeer ik ook binnen andere domeinen te acteren. Ik heb verschillende interessante opdrachten gedaan op het gebied van ICT- en innovatiebeleid.

Wat was je grootste succes?
Ik heb een leuke en lieve vriendin en een interessante en uitdagende baan. En ik ben erg goed in tennis op de Wii, vraag  maar aan mijn collega’s.

Wat zijn je ambities?
Ik wil me verder ontwikkelen binnen het telecom/media-domein, met een focus op beleidsvraagstukken. Daarvoor biedt Dialogic een prima omgeving: mensen met veel ervaring op dat gebied en de juiste opdrachtgevers.

Welk land is je favoriete reisbestemming?
Ik heb niet echt een favoriete bestemming. Wél een favoriete bezigheid en dat is lekker eten. Thuis sta ik daarom graag in de keuken. Op vakantie bezoek ik het liefst koffiebarretjes, lunchtentjes, ijssalons en restaurants, afgewisseld met een museum of park. Italië en Spanje lenen zich bij uitstek voor deze invulling.

In 2011 is Dialogic …
Hetzelfde, succesvolle adviesbureau: goede mensen, interessante opdrachten en een dynamische maar informele werksfeer.

Ik geef de pen door aan:
Jaap