Seminar Overheidswebsites die werken voor gebruikers

13 mei organiseerde Artificial Industry, Ookjij.nl, Re-phrase.com en Dialogic een seminar over gebruiksvriendelijke overheidssites. Robbin te Velde verzorgde een van de presentaties. Tijdens het seminar kwamen eerst knelpunten aan bod, met voorbeelden van overheidswebsites die (nog) niet werken voor gebruikers. Enkele statistieken en knelpunten uit de praktijk kwamen voorbij, evenals gebruikerservaringen van gebruikers met taalproblemen.

Vervolgens werden een aantal concrete oplossingen getoond waarmee overheidswebsites echt kunnen gaan werken voor gebruikers. Een deel van deze oplossingen zit in het ‘trechteren’ van de vraag waardoor gebruikers antwoord krijgen op de vraag die ze eigenlijk willen stellen, zelfs als ze alleen maar termen invullen. Andere oplossingen zijn meer gericht om een ‘gezicht’ te geven aan de gemeente via de website, op die manier krijgen gebruikers een meer persoonlijk antwoord.

Meer informatie komt binnenkort in de nieuwsbrief.