Dialogic in samenwerking met de Universiteit Twente

Sinds 1 december is Dialogic nauw verbonden aan de Universiteit Twente in de persoon van Guido Ongena.  Per 1 december 2008 is hij als fulltime promovendus begonnen aan de Universiteit Twente bij de vakgroep Media, Communicatie & Organisatie.  Daar werkt hij momenteel aan zijn promotie onderzoek met als titel ‘Archieven in Beweging: de ontsluiting van digitale audiovisuele collecties vanuit gebruikersperspectief’. Dit traject zal lopen van 1 december 2008 tot en met 31 november 2012.

Het project richt zich op de bewaring, maar vooral de ontsluiting van digitaal cultureel erfgoed bij Vlaamse en Nederlandse omroepen, met een focus op beeldmateriaal. De keuze is een digitale ‘doorstart’: op dit moment slaat een groot aantal omroepen reeds hun archiefmateriaal digitaal op. Tijdens dit traject zal Guido aan Dialogic verbonden blijven.

 

Meer informatie aangaande het promotie onderzoek is te vinden op de persoonlijke UTwente pagina van Guido Ongena.