Infographics en visualisaties

Visuele communicatie helpt bij het effectief overbrengen van informatie. Daarom helpen wij onze opdrachtgevers bij het visueel weergeven van onderzoeksresultaten en advies.

Wij zorgen ervoor dat onze opdrachtgevers een visueel aantrekkelijk eindproduct ontvangen. Naast reguliere rapportages maken wij in overleg met de opdrachtgever dan ook visuele rapportages en infographics, die zowel aansluiten op hun communicatiedoelen als recht doen aan de onderzoeksresultaten.

Visuele rapportages

Visuele rapportages maken de resultaten van een onderzoeks- of adviesproject aantrekkelijk en toegankelijk voor een door de klant beoogde doelgroep. Door gebruik te maken van onder meer afbeeldingen, figuren en grafieken kan informatie op een compacte en duidelijke manier worden weergegeven. Visuele rapportages zijn daarom uitermate geschikt voor het kort en krachtig communiceren van adviezen, visiestukken en datagedreven projecten.

Infographics

Infographics hebben als doel om in een oogomslag de belangrijkste resultaten van een onderzoeks- of adviesproject weer te geven. Hiermee kan complexe cijfermatige of geografische informatie helder worden weergegeven, maar bijvoorbeeld ook andere resultaten, concepten en processen. Infographics kunnen zowel online als offline worden gebruikt om onderzoeksresultaten te communiceren. Infographics worden vaak gemaakt in aanvulling op een reguliere rapportage.

Dialogic heeft voor verschillende ministeries en provincies infographics gemaakt. Hieronder worden enkele voorbeelden weergegeven.

meer weten over infographics en visualisaties? Neem contact op met Marenne Massop
Onderzoeker / adviseur
Offerte aanvragen? Mail naar tenderdesk@dialogic.nl.