Eerste resultaten pr-eDICT bekend

CA-ICT heeft op het jaarcongres ECP van 15 november de eerste resultaten van pr-eDICT, het arbeidsmarktdashboard over ICT’ers, gepresenteerd. Het dashboard bevat een grote hoeveelheid gedetailleerde informatie over de aantallen ICT-professionals, vacatures en actuele overzichten van de in- en uitstroom van studenten in ICT en ICT-gerelateerde opleidingen. Uit de eerste resultaten komt onder andere voren dat er in 2017 440.000 ICT’ers werkzaam waren in Nederland, waarvan 70% buiten de ICT-branche. Voor 2020 wordt een aantal van tenminste 500.000 ICT’ers voorzien. Het aantal vacatures zal dan, op basis van prognoses, nog steeds rond de 100.000 bedragen. Om het gat tussen vraag en aanbod te verkleinen wil CA-ICT gaan investeren in extra instroom, doorstroom en vooral duurzame inzetbaarheid.

Dialogic verzorgt voor CA-ICT de invulling van pr-eDICT. Er wordt daarvoor een informatiesysteem gebouwd waarin meerdere databronnen worden verbonden. Hieraan wordt een dashboard gekoppeld waarmee gebruikers zelf allerlei doorsnedes en visualisaties op maat kunnen maken. pr-eDICT zal begin 2019 officieel worden gelanceerd.

Meer weten? Neem contact op met Jasper Veldman.